Bel ons 085 023 9043

De Nieuwe Zorg Thuis is bereikbaar van 08:30 uur tot 17:00 uur (Lokaal Tarief)

zoeken
Lettertype: A A A

Persbericht Samenwerking Icare en De Nieuwe Zorg Thuis

De veranderingen in de zorg maken dat nieuwe samenwerkingsvormen ontstaan. Onlangs hebben Icare Verpleging en Verzorging en De Nieuwe Zorg Thuis hun samenwerking bekrachtigd doordat Icare een aandeelhouders belang heeft genomen in de organisatie die huishoudelijke hulp biedt.

Dennis van Achthoven, directeur van Icare Verpleging en Verzorging: "Deze samenwerking zorgt ervoor dat we de klant ook in de toekomst kunnen ondersteunen. We merken dat de taken die de gemeente vanuit de WMO voor haar burgers organiseert, meer en meer met elkaar verweven raken.
Door de formele samenwerking met De Nieuwe Zorg Thuis kunnen we de klant helpen de zorg die nodig is te organiseren en kunnen we samenwerken op het gebied van preventie. Icare en De Nieuwe Zorg Thuis zijn beiden actief in de wijk en door de samenwerking op te zoeken, kunnen we de taak in de wijk ook goed vervullen. We kunnen samenwerken om problemen in de wijk aan te pakken."

Annemieke Lantink, directeur van De Nieuwe Zorg Thuis, heeft in haar contacten met gemeenten inmiddels positieve reacties op de samenwerking mogen ontvangen. "Deze samenwerking wordt door gemeenten waar De Nieuwe Zorg Thuis actief is, goed ontvangen. Gemeenten hebben op dit moment veel werk om huishoudelijke hulp voor hun bewoners te organiseren door het wegvallen van een thuiszorgorganisatie. Ik merk dat een aantal gemeenten door deze samenwerking ook veel van de klanten aan De Nieuwe Zorg Thuis toevertrouwen."